Verticuteren wordt nu overbodig!

Een diepgroene grasmat vraagt aandacht en onderhoud. In het voorjaar duikt er vaak mos op en ontstaat er veelal een viltlaag tussen het gras. Mos en vilt maken het een gazon knap lastig. Het is daarom noodzakelijk het mos te bestrijden en daarna te verticuteren. Zonder mos en vilt krijgt het gazon opnieuw de nodige ademruimte om te groeien. Maar wat met al dat werk? Ook jij verdient wat ademruimte om van je prachtige gazon te genieten!

Door intensief onderzoek en na vele positieve testen brengt DCM je DCM Microgazon Plus. Dankzij de 5-voudige werking van DCM Microgazon Plus maak je het jezelf erg gemakkelijk! Want met deze gazonmeststof bestrijd je mos en wordt verticuteren overbodig. Het resultaat? Met weinig werk een diepgroen, gelijkmatig groeiend gazon, zonder vilt en mos.

De  5-voudige werking

Verticuteren overbodig
De nuttige bacteriën die via DCM Microgazon Plus worden aangebracht in de gazonbodem, stimuleren het bodemleven waardoor verticuteren overbodig wordt. Zij doen al het werk voor je.

Indirecte werking tegen mos
DCM Microgazon Plus heeft een indirecte werking tegen mos. Dit betekent dat het product eerst via de wortels moet worden opgenomen. Het mos wordt vervolgens geel en bruin en sterft af.

Gazonmeststof
DCM Microgazon Plus is een organisch-minerale gazonmeststof die het gazon voedt voor minimaal 100 dagen. Ze bevat bovendien magnesium voor een frisgroene graskleur en is rijk aan kalium voor een sterke en robuuste grasmat die weerstand biedt tegen betreding, koude en droogte.

Kalk
De aanwezigheid van kalk betekent extra gebruiksgemak. De toegevoegde kalk ontzuurt licht de bodem, waardoor de nuttige bacteriën optimaal blijven werken. Bovendien verbetert de kalk de opneembaarheid van de voedingselementen door het gras en helpt zo de vorming van mos verhinderen.

Nuttige bacteriën
DCM Microgazon Plus bevat toegevoegde nuttige bacteriën. Deze bacteriën versnellen de afbraak van maairesten en afgestorven mos, waardoor de viltlaag verminderd wordt.

DCM Microgazon Plus is ontwikkeld met de unieke MINIGRAN® TECHNOLOGY waardoor elk korreltje exact dezelfde samenstelling bevat.

 Tip
Ideale meststof voor gazons met mulching- of robotmaaier

Bij een robotmaaier wordt het gras op zeer regelmatige tijdstippen fijn versnipperd en op het gazon verspreid. Na vertering van dit maaisel door bacteriën dient het als voeding voor het gazon. Dit proces verzuurt echter de grond en er is voldoende bacteriële activiteit nodig om het maaisel om te zetten in voeding. DCM Microgazon Plus is daarom de ideale meststof voor dergelijke gazons: het bevat naast organische voeding ook kalk om de verzuring tegen te gaan en bacteriën die de omzetting van het maaisel zullen versnellen.

Wanneer te gebruiken?

voorjaar – zomer – najaar

Voor een optimaal resultaat pas je DCM Microgazon Plus driemaal per jaar toe op elk type sier-, speel of sportgazon. Hierdoor zal mos je gazon niet langer ontsieren en hoef je je niet langer te bekommeren om te verticuteren. Gebruik DCM Microgazon Plus bij voorkeur, net na een maaibeurt, bij vochtig weer en een temperatuur boven de 10°C.

DCM Gazon

 

Bron: DCM