Oase PhosLess en onderhoudsschema

Oase PhosLess

 

Wie kent het niet: Zodra in de lente de zon schijnt, groeien ook de algen in de tot dan toe heldere tuinvijver razendsnel. De oorzaak hiervoor zijn overtollige fosfaten die gedurende de wintermaanden zijn vrijgekomen en zo als voedingsstof voor de explosief groeiende algen dienen… 
Dat hoeft niet zo te zijn! Denk nu al aan de lente en ga preventief te werk.

 

algen_50542_AF_03

Met OASE PhosLess OASE PhosLess kunt u de algengroei al reduceren voordat hij begonnen is, doordat de overtollige fosfaten in het vijverwater worden gebonden. Bovendien worden giftige zware metalen, zoals lood of koper, aan het water onttrokken. OASE PhosLess kan ideaal in de wintermaanden gebruikt worden en in de lente wedijvert uw vijver met de zon erom wie het mooist straalt.

 

PhosLess Algenprotect

teaser_phosLess_algenschutz_02

Werkt bijzonder effectief en langdurig door 2-componententechniek met verschillende bind­ingseigenschappen. Door regelmatige vervanging worden de gebonden fosfaten definitief aan het vijverwater onttrokken. Twee kolommen voor 10.000 liter vijverwater. 2l binden tot 50g fosfaat.

PhosLess Direct

teaser_phosLess_direct_03

Het middel wordt gewoon over de vijver verstrooid en bindt overtollige fosfaten op een snelle en krachtige manier. Zodoende biedt het een bijzonder snelle oplossing bij een acute fosfaatbelasting. Bovendien worden zwavelwaterstoffen gebonden die rottingsgeur kunnen veroorzaken. 100 ml binden tot 80 g fosfaat.

 

Het OASE vijver-onderhoudsschema

294903f6b7