Oase vijveronderhoud

Vijveronderhoud

 

De kwaliteit van het vijverwater is de belangrijkste basis voor het biologische evenwicht in de hele biotoop. Oppervlakteskimmers en vijverzuigers verwijderen bladeren of overtollige sedimenten van de vijverbodem en zorgen er zo voor dat de toevoer van voedingsstoffen geminimaliseerd wordt en dat ook het overtollige slib waarin fosfaten en ziektekiemen zich kunnen verzamelen, minimaal blijft. De slimme producten uit het AquaActiv assortiment voor vijveronderhoud geven uw vijver dan de directe ondersteuning die nodig is voor stabiele waterwaarden en een helder zicht.

294903f6b7

AQUAACTIV PHOSLESS DIRECT
Bescherming tegen algen, met onmiddellijke werking! Het poeder wordt gewoon over de vijver verstrooid. Het bindt overtollige fosfaten en vermindert daardoor de algengroei; bovendien verbindt het ook de zwavelwaterstoffen die rottingsgeur kunnen veroorzaken.

AQUAACTIV PHOSLESS BESCHERMING TEGEN ALGEN
Onttrekt fosfaten voor dat algen ontstaan.Bindt overtollige fosfaten en vermindert de algengroei daardoor op een natuurlijke manier. Zorgt er bovendien voor dat giftige zware metalen zoals koper, lood en zink gebonden worden. 

Waterkwaliteit verbeteren

AQUAACTIV SEDIFREE
Vijverslib verwijderaar: Omzetten van organisch slib door speciale, krachtige bacteriën. Gerichte preventie van dichtslibben, langdurige vertroebeling en algenbanken. Granulaat met actieve zuurstof zinkt in het slib en oxideert het. Vervolgens snelle afbraak van het slib door speciale bacteriën.

AQUAACTIV SEDIFREE

AQUAACTIV OPTIPOND
Voor optimale watervoorwaarden. Het hele jaar door, vooral na sterke regen en vóór een algenbehandeling, ook bij een lage carbonaathardheid en schommelingen in de pH-waarde. Verhoogt de carbonaathardheid in verbruikt water. Bindt ammonium & ammoniak. Bevat levensbelangrijke mineralen en spoorelementen.

AQUAACTIV OPTIPOND